Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Přebor Sokola Šlapanice v malém fotbálku 2020

Rok se z rokem sešel a bylo to tu zase. Turnaj v malé kopané složek začleněných v naší jednotě Sokol Šlapanice. Každý rok na tomto místě píšu úvahu o tom, jestli se další ročník našeho turnájku uskuteční a nebo ne. V  současné době, kdy má každý spoustu zálib a hlavně povinností je každá taková akce vzácná a vítaná. Historie těchto klání je jistě starší než čtvrtstoletí. A  proto by bylo škoda s ní skončit.

Letošní rok jsme se tedy (my Sokoli) sešli 23.12.2019 v hale na Smetanově ulici ke změření svých sil(a i nesil). Je pravda, že jednotlivé složky byly různě doplněny o spřízněné duše jiných složek nebo i mimo ně-ale to nám nevadilo. Nejvíc účastníků bylo z volejbalu a tak voliš složil dvě družstva. A tudíž se mohl začít turnaj se čtyřmi družstvy. 2x volejbal, jednou všestrannost a pod hlavičkou gymnastiky se sešli hráči hrající fotbálek na sokolovně.

Systém byl jasný – každý s každým dvakrát deset minut. Jako čestní Sokoli jsme hráli tradičně bez  rozhodčího. Musím říci, že tento vpravdě předvánoční čas jsme si užili a a sporných momentů bylo opravdu minimum. Jak už je normální, staří sokolové odcházejí, ale v turnaji se objevilo spousta nových tváří mladších ročníků a to je dobře. Snad tedy tento vánoční turnaj nezmizí z našich kalendářů. Sešli jsme se v 18 hodin, s bratrem Petrem Zemanem jsem provedl losování a výklad pravidel a šlo se no to.

V prvním zápase všestrannost porazila družstvo gymnastiky 5:3. V dalším zápase si to rozdali proti sobě v bratrovražedném zápase družstva volejbalu. Volejbal porazil volejbal (nazvěme je mladší) 3:2. Další zápas-všestrannost-volejbal mladší 2:0. Čtvrtý zápas volejbal-gymnastika 4:2. Pátý zápas rozhodl o celkovém vítězi. Všestrannosti stačilo díky lepšímu skóre uhrát s gymnastikou remízu. Což se jejím hráčům nakonec podařilo. Průběh zápasu byl velice dramatický. Střelci branek byli na straně všestrannosti Krejčí a Tihon, na straně volejbalu Doleček a Štěrba a přestože volejbalisté zdatně bušili na branku všestrannosti, třetí gól se jim přes skvěle chytajícího Aleše Vymazala nepodařilo vsítit.  A tak se vítězem turnájku stala všestrannost. V posledním zápase gymnastka porazila volejbal mladší 7:2 a zajistila si třetí místo.

Na závěr něco statistik pro sdělovací prostředky. O titul krále střelců se letos podělili dva borci a to Krejčí a Gajárek se čtyřmi brankami. Nejstarší hráč Michael Sova. Počet diváků : 0.

A nakonec mi tedy dovolte vyslovit moje přání, abychom se na takových akcích mohli potkávat třeba i další čtvrtstoletí.

Za Sokol Šlapanice náčelník Michael Sova

Vítězné družstvo ve složení (shora zleva)-Vymazal, Sova M., Tihon, Kouřil, Sova D., Krejčí.

Komentáře jsou uzavřeny.