Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Očima trenéra U14

V neděli jsme odehráli první dva zápasy letošní sezóny. Po velmi dlouhém zápasovém manku a pouze měsíční přípravě ovlivněné několika zraněními a nemocemi některých hráčů nebyla naše očekávání příliš optimistická.
Pozitivní zjištění bylo, že se kluci těšili na zápas a nebyla na nich patrná žádná nervozita. Ta přišla v momentě, kdy se jim přestala dařit hra a protože nemají většinu věcí ještě zažité, nedokázali se s tím v prvním zápase vypořádat a i přes celkem výrazné vedení po prvním poločase nedokázali zápas dovést do vítězného konce a celkem nešťastně prohráli o 5 bodů.
Druhý zápas se vyvíjel celkem podobně, jen kluci pochopili, že poslouchat rady trenéra nemusí být úplně k zahození a i přes pár nepovedených útoků a chyb v obraně dokázali vybudovaný náskok udržet a zápas o 14 bodů vyhrát.
Největším přínosem zápasů bylo odhalení našich nedostatků na kterých musíme zapracovat a hlavně zjištění, že máme tým kluků, který basket milují a jsou ochotni dělat vše pro svoje zlepšení a zlepšení celého týmu.
Byl jsem mile překvapen jejich přístupem k zápasu a i v momentech kdy se jim nedařilo, neumdlévala jejich snaha a nasazení v zápase a ochota dát všechny síly k dosažení co nejlepšího výsledku. Za to jim patří velké Díky.
Myslím si, že celkový dojem ze zápasů není vůbec špatný, spousta akcí byla provedena téměř dokonale a kluci si zápas užili a zanechali dobrý dojem i u diváků o čem svědčil i celkem častý potlesk.
Samozřejmě i s ohledem na to, že to byly první zápasy si určitě zaslouží mnohem větší dávku pochvaly než kritiky a věřím, že je v jejich schopnostech se nadále jen zlepšovat. Ještě jednou Všem hráčům děkuji.

Miroslav Zavřel, trenér

Komentáře jsou uzavřeny.