Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

SOKOL ŠLAPANICE

Sokol Šlapanice, který ve Šlapanicích funguje již od roku 1921 je historicky velmi úspěšným a také moderním spolkem s bohatou tradicí a řadou významných jmen na sportovním poli jako Láznička, Sax, Nebl či Kadlc. V současných oddílech basketbalu, gymnastiky, oddílu sokolské všestrannosti a volejbalu nabízíme široké možnosti vyžití, včetně kvalitních sportovišť a zázemí. Pod vedením zkušených trenérů a cvičitelů zaměřujeme naši činnost především na mládež. Do všech našich složek pořádáme každý rok nábory malých sportovců. Pokud chcete, aby vaše dítě bylo součástí této uspěšné sportovní kultury, neváhejte nám napsat na e-mail sokolslapanice@seznam.cz. Stejně tak bychom chtěli požádat všechny potencionální zájemce o trénování našich dětí, aby se nám přihlásili na stejný e-mail. Obzvláště v basketbale máme opravdu velký podstav. Děkujeme.

Oddíl volejbalu se skládá ze 14 týmů – Muži A, Muži B, Ženy A, Ženy B, 2xU22, 2xU20, 2xU18, 2xU16, žákyně a MINI a má celkem přes 200 členů.
Oddíl basketbalu se skládá z 6 týmů – Muži A, Muži B, Ženy, Žáci U15 a 2 MINI týmů. Celkově má 130 členů.
Oddíl gymnastiky tvoří 4 týmy – dospělí, chlapci, dívky a přípravka pro dívky i chlapce.
Oddíl všestranosti má 1 skupinu – dospělí.

Sezóna 22/23 se již pomalu chýlí ke konci a většina soutěží je již dohraná. Proto bychom chtěli podat krátký report o tom, jak se v ní našim týmům dařilo.

Posezónní zpráva za volejbal – mládež

U16 žáci – v sezóně se žáci probojovali na MČR do Frýdku – Místku a vybojovali tím účast v extralize U18 pro sezónu 2022/23. Tým se účastní také soutěže OP Vyškov. Za účasti 24 týmů se držíme na 2.místě. U18 kadeti – letos tento tým poprvé okusil nejvyšší republikovou soutěž – Extraligu U18. Během sezóny jsme se pomalu srovnávali s kvalitou této soutěže. V závěru sezóny jsme spadli do baráže a tu následně prohráli a tak bohužel spadli zpět do kraje. U20 junioři – v kraji soupeře hledáme stěží, pokud to není Brno nebo Znojmo, které tuto nejvyšší soutěž hrají také. Nakonec se tým juniorů umístil na třetím místě kraje. U22 junioři – vstup do soutěže 1. ligy U22 už byl i přes rozpačitost úspěšný. Tabulka obsahuje 7 moravských týmu a má vysokou kvalitu. Naši převážně vyhrávali až na souboje s Blue Volley Ostrava. Nakonec skončili v tabulce druzí.

U22 Juniorky – v krajské soutěži U22 jsme skončili na 3. místě, ale jako jediný tým jsme dokázali obrat o body první tým KP Brno. U20 juniorky – v druhé lize U20 jsme se bohužel umístili na předposledním místě a v baráži neuspěli. Tým padá do krajské soutěže. U18 Kadetky– v druhé lize U18 jsme jen těsně nepostoupili do boje o 1. – 12. místo a hráli slabší skupinu o 13. -24. místo, kde jsme se nakonec umístili na 20. místě. Mladší žákyně – letošní sezóna pro mladé volejbalistky znamenala účast v soutěži Pohár 7. tříd. Šlapanický tým mladších žákyň se umístil na krásném 8. místě z celkových 18. družstev. MINI-tým má celkem 32 dětí, 4 chlapci a 28 děvčat. Z této míčové přípravky máme velkou radost.

Posezónní zpráva za volejbal – dospělí

Muži A – 2. liga – Vlajková loď našeho oddílu. Dlouho jsme vedli přímý souboj o čelo tabulky, které było velmi vyrovnané. Nakonec nám to o dva body uteklo v celkovém umístění a bereme bronzovou příčku. Týmu se také podařilo probojovat do 2. kola Českého poháru (celostátní soutěže), kde po poměrně vyrovnaném souboji v plné hale diváků (cca 200 fanoušků) podlehl týmu z Beskyd, hrajícím nejvyšší českou soutěž. Velmi oceňujeme veškerou práci hráčů a trenérů! Muži B – krajská 1. třída – z týmu veteránů se stává družstvo mladých nadějí. Po náročné a vyrovnané sezóně jsme v tabulce skončili na pěkném šestém místě.

Ženy A – 2. liga – to, co se nepovedlo mužům dotáhnout, dokonale obstaraly ženy z týmu A, které zvítězily ve 2.lize a mohou tak hrát baráž o druhou nejvyšší soutěž v ČR. Ženy rovněž svedly bitvu v

Českém poháru s extraligovou Olomoucí, které nakonec podlehly. Pro šlapanický volejbal to byl vskutku velký svátek a hala praskala ve švech.

Ženy B – krajská 1. třída – letos se v soutěži objevil přemožitel – a sice Lokomotiva Břeclav. Po loňském prvním místě tak letos „jen” stříbrná pozice.

Posezónní zpráva za basketbal

MINI – krajské soutěže – naše týmy U10 (přípravky) a U12 (mladší MINI) bojovaly v krajské soutěži s mnohem většími týmy z Brna a okolí. Díky velkému nasazení a bojovnosti hráli většinu utkání vyrovnaně a skončili ve středu tabulky. V MINI kategorii máme zhruba 40 dětí a pouze 3 trenéry. Pravidelně se zúčastníme několika celostátních turnajů během sezóny a pořádáme také příměstské tábory.

U15 žáci – nadregionální liga – naši žáci po skvělém výkonu v základní části sezóny postoupili do nadstavby soutěže, kde nakonec podlehli pouze týmu Blanska, který soutěž vyhrál bez jediné porážky. Skončili jsme tak v tabulce druzí.

Ženy – krajské soutěže – našim ženám se rovněž podařilo postoupit do nadstavby po skvělých výkonech v základní části. V této části sezóny se porovnaly s tím nejlepším v kraji a skončili na pěkném 6. místě.

Muži B – městský přebor II – mužské „béčko” již tradičně spojuje mladé naděje se zkušenými matadory. V letošní sezóně jsme postoupili do nadstavby soutěže ze 4. místa. I přes těžké souboje například se sousedním Podolím jsme čtvrté místo v tabulce udrželi.

Muži A – Jihomoravská liga – naše „áčko”, hrající nejvyšší krajskou soutěž po velmi náročné sezóně postoupilo do play-off z osmého místa. V prvním kole jsme narazili na bezkonkurenčně nejsilnější tým soutěže – SK Žabovřesky B a po překvapivě vyrovnaném průběhu nakonec podlehli. V druhém kole jsme narazili na Spartak Uh. Brod, který byl po naši domácí výhře nakonec nad naše síly v odvetném utkání. Zbyl na nás tak nakonec souboj o 7.-8. místo, ve kterém jsme porazili Teslu Brno a zapsali tak nejlepší umístění za několik let – 7. místo.

Komentáře jsou uzavřeny.