Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Mládežnické týmy kluků letí vzhůru

Kvantum chlapeckých soutěží 2023/24 obsadily naše týmy rozdělené podle volejbalového svazu do kategorií U16, U18, U20, U22. A že se mají čím pochlubit, je patrné z následujícího výčtu: 

Ty mladší dvě kategorie hrají okres Vyškov. Vévodí zde až dvanácti týmům a to v U16 mají věkovou perspektivu (jsou mladší). Jejich hlavní soutěže jsou ale krajské. U16 zde patří ke čtyřem nejlepším z 11 spolu s Brnem, Znojmem a Letovicemi.
U18 okres Vyškov vedou a hlavně jsou nejlepším týmem své kategorie v kraji!

U20 hrají v souběhu kraj a drží se hned za Brnem (speciální sportovní gymnázium Botanická), dokonce už jednou získali jeho skalp. Hlavní soutěž pro tým je celostátní extraliga. V této národní společnosti to mají náročné. Čekají na první úspěch a budou bojovat o udržení.

U22 jsou kluci narození 2003 a mladší. Doposud hrávali pravidelně 1.ligu a letos poprvé dostali příležitost vyzkoušet extraligu.
Je zde stejně jako u U20 celkem dvacet nejlepších družstev z republiky. Zatím se drží nad očekávání. Získali 5 výher, jen třikrát prohráli. To znamená průběžně 11.místo.
Další těžká zkouška je čeká po Novém roce v Karlových Varech. Je radostné, že všichni kluci hrají ve Šlapanicích za mužské týmy, buď v béčku kraj nebo za áčko 2.ligu.

Komentáře jsou uzavřeny.